top of page

Az ízek és illatok mesterműve - A whiskey története

Vágyakozol az ízek és illatok mesterművére? Keresed az igazi kikapcsolódást és minőségi időtöltést olyan helyen, ahol az élvezeteknek nincs határa? Akkor üdvözölünk titeket kedves szórakozni vágyó, whiskey-rajongó olvasók! Ebben a blog cikkben belekukkantunk a whiskey történetébe, hogy megismertessünk titeket az aranybarna nedű kifinomult világával.


Széles és minőségi italkínálat a Fordan Centerben
Kortyolj bele! Csak Rád vár!

A whiskey kultúrája mély gyökerekkel rendelkezik, évszázadokkal ezelőtt kezdődött Írországban és Skóciában. Az első whiskyt nagy valószínűséggel lepárlt szőlőből készítették a középkori Közel-Keleten. Később, az eljárás finomítása során, áttértek a gabonafélék használatára, ami előrevitte a whiskey fejlődését és terjedését.


A whiskey elkészítése több lépésből áll, és a minőségi italok létrehozása érdekében minőségi összetevőket és a legjobb lepárlási technikákat használják. A tögyfa hordókban történő hosszú érlelési folyamat adja meg az italnak az egyedi ízét és karakterét. Az érlelés során "érik", és olyan gazdag aromákkal és ízekkel gazdagodik, amelyeket az igazi whiskey-rajongók tudnak igazán értékelni.Néhány érdekesség a whiskeyről


Az uisce beatha gael eredete: A whiskey neve a gael nyelvből, az "uisce beatha" kifejezésből származik, ami annyit jelent, mint "élet vize".

Az ír és a skót whiskey: A whiskey fejlődése szorosan összekapcsolódik Írországgal és Skóciával. Az ír whiskey hagyományosan háromszoros lepárlással készül, míg a skót whiskey kétszeres lepárlással készül. Ez a különbség az ízükben is megmutatkozik, mivel az ír whiskey lágyabb és édesebb, míg a skót whiskey inkább füstölt és markáns ízekkel rendelkezik.

Az amerikai bourbon előállításához minimum 51% kukoricát használnak, míg a Tennessee whiskey különlegessége a hordóban történő szűrés, ami egy különleges, szenet tartalmazó folyamat, amely még simábbá és karakteresebbé teszi az italt.


Ma, azaz július 27-én ünneplejük a Whikey Világnapját!

Ezen a napon (is) tisztelgünk az aranybarna nedű előtt, amely sokunk szívét meghódította. A Fordan Centerben különleges és válogatott whiskey-kínálattal várunk titeket!


Ne habozz, gyere el ma a Fordan Centerbe, és élvezd velünk a Whiskey Világnapját!

Széles és minőségi ital kínálat a Fordan Centerben
Whiskey és ital kínálatunk igen széles - Kóstolnád?
63 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page