top of page

Minőség és kifinomultság egy helyen

Frissítve: 2023. okt. 25.

A Fordan Center mindig is az élmények és minőség iránti szenvedélyéről volt híres, és most örömmel jelentjük be, hogy italválasztékunk is tovább bővült. Különösen büszkék vagyunk arra, hogy bemutathatjuk a minőségi whiskey kedvelőinek az alábbi, kivételes márkákat, melyekkel mostantól gazdagabbá és izgalmasabbá tehetitek az élményt a Fordan Centerben.

🔜 Találsz köztük limitált példányokat, 85 és 92 ⭐ ponttal értékelt különlegességeket és 8 évig új, amerikai tölgyfa hordókban érlelt típusokat is! ⬇⬇


Széles, minőségi whiskey kínálat Fordan Centerben. Magas minőség, kifinomult whiskey-k.
Széles, minőségi whiskey kínálatunk
Milyen különlegességekkel készültünk nektek a Fordan Centerben?

Ez a bejegyzésünk egy kicsit hosszabbra sikeredett azért, hogy a minden ízében és részletében tökéletes italokat bemutassuk nektek. Érdemes végigolvasni, megígérjük!


Heaven's Door Tennessee Bourbon (0,7L / 42%)

A Heaven's Door márka egyik megalkotója és arca maga Bob Dylan. Az ő művészi lángja és elkötelezettsége látható és ízlelhető minden cseppjében. A Heaven's Door whiskey-ket olyan sorozatnak tervezték, amely minden darabjában egy különleges történetet mesél el, mintha egy könyvet nyitnánk ki.

A Tennessee Bourbon névre hallgató kiadás az alapverziója a márkának, és 70% kukoricát és 30% egyéb gabonát tartalmaz. Ez a whiskey legalább 8 évig érlelődik új amerikai tölgyfahordókban. A végeredmény egy zamatos, harmonikus bourbon, amely büszkén sorolható kategóriájának legjobbjai közé.


Connemara Irish Peated Malt (0,7L / 40%)

Ha valaki azt mondja, hogy nincs füstös ír whiskey, akkor még nem találkozott a Connemara Irish Peated Malttal! Ez a valódi ír whiskey új szintre emeli a füstös ízeket, és még a legkiválóbb Islay maltokkal is versenytárs lehet. Jim Murray, a whiskey szakértője, nem kevesebb mint 85 ponttal értékelte ezt a különleges whiskey-t.


Az íz bársonyosan kezdődik mézes jegyekkel, majd fokozatosan átadja helyét komplex malátás ízjegyeknek, és végül az intenzív tőzegnek. Az utóíz hosszú és gazdag, arany mézes jegyekkel és mély tőzeges ízekkel, amelyek beterítik az egész szájat.


Minőségi whiskey kínálat. Egy pohár finom, hűs whiskey.
Lágyan ömlő, finom, hűvös whiskey

Jameson Caskmates IPA Edition (0,7L / 40%)

A Jameson whiskey ebben a különleges kiadásban hagyományos érlelés után olyan hordókban kapja meg utóérlelést, amelyekben korábban ír IPA-sört tároltak. Az eredmény egy komlós, citrusos, enyhén fűszeres jegyekkel gazdagított, bársonyos háromszoros lepárlású nedű.


Már most meghoztuk a kedved, hogy megkóstold újdonságainkat Fordan Centerünkben? Olvass tovább, megéri! 🤩

Nikka Tailored (0,7L / 43%)

A Nikka Tailored egy olyan whiskey, amely két lepárlóból, a karakteresebb Yoichi-ból és a könnyedebb Miyagikyo-ból származó italok házasításával készült. Az eredmény egy komplex ital, amelyben vaníliás sütik, karamell, kávébab és szárított gyümölcsök jegyei találkoznak.


Smokehead (0,7L / 43%)

A Smokehead egy különleges malt whisky, amit az Islay sziget egyik lepárlójában készítenek, és a füstös ízek kedvelőinek ajánlunk. Az illata rendkívül intenzív és jódos, és Jim Murray, a szakíró, nem kevesebb mint 92 pontot ad ennek a whiskeynek, ami valóban lenyűgöző.


Az illatában található jód és sós tengeri levegő mellett füst, citrom, friss gyömbér, szilvadzsem, és karamell jegyek is felfedezhetők. Az íze pedig olyan, mint egy ágyúgolyó, amely egyszerre száll ránk: csokoládé, tőzeges füst, mézes édesség, majd hirtelen kirobbannak belőle a fűszeres, borsos jegyek, és a földes, tőzeges ízek, amik szétterjednek a száj minden zugába, még több füst és könnyedebb édesség kíséretében. A lecsengése hosszú és gazdag, jódos, fekete ribizlis jegyekkel.



A java még csak most következik!

Kilchoman Machir Bay (0,7L / 46%)

Ez a whisky különböző korú bourbon és sherry hordókban érlelt whiskykből készül. Egy kiválóan sikerült whisky amely gazdag, krémes és tele van füstös aromákkal. A Machir Bay minden évben kiadásra kerül, így lehetőséget nyújt arra, hogy kövessük, hogyan fejlődik ez a fiatal malt az évek múlásával.


Az illatában füstölgő parázs és szantálfa jegyek dominálnak, kiegészülve narancs lekvárral, citromhéjjal és fehér borral. Az ízében sherry-s és tölgyes jegyek érződnek, amiket az édes vanília, karamell, almahéj, kakaóvaj, csillagánizs és tőzegfüst egészít ki. A lecsengése hosszú és fűszeres, jódos és fekete ribizlis ízekkel.


Lagavulin 8 éves (0,7L / 48%)


🥃 Megkóstolnál valami igazán különlegeset? 🥃

A Lagavulin 8 éves whisky egy limitált példányszámú kiadás, amit a lepárló alapításának 200. évfordulójára adtak ki. Az ital magasabb alkoholfokkal büszkélkedik, és 8 évig érlelték új amerikai tölgyfahordókban. Az ízvilága kifejezetten büszke karakterrel rendelkezik, amelyben füstös és édesen fűszeres jegyek találkoznak.


Fordan Center bárpult - ahol igazi italkülönlegességek bújkálnak - whiskey, tequila, pálinka, bor
Fordan Center bárpult - ahol igazi italkülönlegességek várnak


Big Peat (0,7L / 46%)

A Big Peat egy vatted malt whisky, ami különböző lepárlókból származó malátawhisky-k házasításával készül. Ez a whisky nemcsak különleges az íze miatt, hanem a házasítás is kiemelkedően sikerült. A nem hűtve szűrt ital számos elismerést gyűjtött be, és a whisky rajongók körében is népszerű.


Az illatában a fenolosság uralkodik, kakaóbab és porhanyós szantálfa jegyekkel. Az ízében masszív füst érezhető, amit enyhe füves melléktónusok és száraz diós ízek követnek. A lecsengése hosszú, gyengéden olajos, és fokozatosan fejlődik ki benne a likőrös és fűszeres karakter, valamint vaníliás ízek is érezhetők.


+1 a ráadás


Don Julio Blanco Tequila (0,7L / 38%)

A Don Julio tequila teljes mértékben a Jalisco-felföldön termett kék agavé növényből készül. A 7-10 éves növényeket kemencékben sütik meg, majd lepárolják, hogy létrehozzák ezt a kivételes tequilát. A Don Julio Blanco ízvilága friss, ropogós és citrusos, és kiváló alapanyag a koktélokhoz és az élvezetes italélményhez.


Reméljük meghoztuk a kedved, és nem sokára találkozunk!🥃


Agavé növényből készülte tequila - Fordan Center
Tequila - Fordan Center

83 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page